🌸SPRING Sale cu reduceri de pana la -50% 🚛 Transport gratuit la comenzile de peste 300 RON!

De ce să ne încalțăm copiii cu încălţăminte barefoot?

De ce să ne încalțăm copiii cu încălţăminte barefoot?

       Primii paşi ai bebeluşului reprezintă un moment emoţionant pentru noi parinţii, de aceea am face orice ne stă în putinţă să le oferim o creştere şi dezvoltare cât mai sănătoasă şi armonioasă. Până când micuţul deprinde arta mersului, specialiștii recomandă să meargă în picioarele goale întrucât mersul desculț îi ajută să își dezvolte echilibrul și motricitatea. De asemeni, specialiştii recomandă contactul direct cu suprafața pe care calcă copilul cât mai mult timp, acest fapt ajutând la stimularea centrilor nervoși din talpă și accentuarea implicită a capacităţii motorii. Însă imediat ce micuţul dumneavoastră este gata de a merge în afara casei, în parc sau la locul de joacă va avea nevoie de o pereche de pantofiori care să-i protejeze picioruşele si atunci ne întrebăm: ce tip de încăltaminte alegem?
        Încăltămintea de tip barefoot a devenit cunoscută în rândul părinţilor datorită multiplelor proprietaţi, asigurând astfel un mers sigur şi practic, permitând picioarelor să se dezvolte cât mai natural. Pantofiorii barefoot ajută la îmbunătățirea echilibrului și coordonării copilului şi oferă o alternativă mai sănătoasă şi colorată comparativ cu încălţămintea traditională. Cercetările demonstrate de prof. Dr. Mihai Jianu medic primar ortoped la Centrul Medical Mediclass din Bucureşti, au arătat că toţi copiii care poartă pantofi barefoot au o dezvoltare mai bună a mușchilor și tendoanelor de la picioare și glezne.
(Sursă: https://www.youtube.com/watch?v=lXScTGOKcN0)
     Pantofii barefoot ajută la îmbunătățirea şi alinierea posturii copiilor. Acest lucru se datorează faptului că nu îngustează picioarele, le permit să respire şi nu au materiale dure sau rigide care să provoace discomfort la nivelul picioarelor. Copiii sunt mereu în creștere și mărimile se schimbă mult mai repede decât te-ai aștepta, ceea ce poate fi stresant pentru unele mămici. Sunt convinsă că ai întâmpinat şi tu această dilemă când doreai să achiziţionezi o pereche nouă de pantofi, şi anume: Care este mărimea potrivită pentru copilul meu? Pentru a afla mărimea corectă primul pas este să măsurăm corect talpa piciorului. Şi fiindcă mărimile pot să difere în funcţie de producători, este indicat să consultăm şi să respectăm ghidul de mărimi al fiecărui producător în parte – pe al nostru îl găsiti aici. Dacă sunt uzaţi sau deformați, se recomandă să nu îi refolosiți deoarece fiecare copil are picioarele diferite, iar acea pereche de pantofi va prelua forma celui dinainte și nu e indicat pentru piciorușele în formare.
       Picioarele noastre sunt proiectate să se miște în mod natural fără pantofi, ceea ce ne oferă mai multă flexibilitate și confort în timpul mișcării. De aceea, cele mai prietenoase încălțări cu pielea sensibilă a copiilor sunt cele realizate dintr-o piele foarte moale, cu cât mai puține cusături și întărituri. Începând de la botoşei, sandale până la ghete şi cizme pentru copii, e important ca încălţămintea destinată primilor paşi să aibă o talpă plată (zero drop) şi super flexibilă, fară alte adăugiri, uşoară şi practică din piele naturală, de preferat cu închidere cu scai – ca să fie cât mai uşoară încalţarea (cele cu şiret fiind mai greu de manevrat).
       Noi, alături de partenerii noştri ne-am gândit să va oferim o alternativă sănătoasă pentru prichindeii ce încep să facă primii paşi unde veţi regăsi o colecţie colorată şi variată de încălţăminte pentru cei mici.
        Lăsăm în încheiere câteva tips and tricks pentru alegerea corectă încalţămintei. Spor!

  • talpa din cauciuc ultra-flexibil şi antiderapant;
  • calapodul lat şi branţurile din piele tăbăcită vegetal, asfel încât să îi poarte pe piciorul gol;
  • exterior din piele naturală şi moale care susţine şi ia forma piciorușului bebeluşului;
  • forma pantofilor este concepută să lase suficient spaţiu pentru degete şi să se devolte sănătos musculatura;
  • închidere cu scai pentru ca încălțarea sa fie cât mai ușoară și de ce nu, distractivă;

     
     Cea mai importantă concluzie este pur și simplu să aveți în vedere impactul pe care îl poate avea alegerea încălțămintei asupra dezvoltării copiilor. Asigurați-vă astfel că le acordați suficient timp desculț și alegeți întotdeauna încălțămintea adecvată deoarece ştim că dacă îi este bine copilului tău îti este şi ţie bine!

      Descoperă încălţăminea potrivită pentru copilul tău din colecţia DinoKids.

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!